Florenci Serra Muntaner (Prades de la Molsosa, 1943) ha mort als 76 anys d'edat després d'una llarga malaltia. Amb ell Manresa perd una baula més de la cadena de veterans dinamitzadors socials que durant dècades van tibar del carro per fer activitats a la ciutat.

Deixa esposa, dos fills i quatre nets. Florenci Serra va formar part de l'organització de la cavalcada de Reis, de l'Associació Misteriosa Llum, de Creu Roja, de les Tertúlies a la Cuina, de Jove Cambra i del Biela Club, entre moltes altres. També va tenir presència política vinculat a Unió democràtica de Catalunya.

Formant part de l'Associació Misteriosa Llum va ser una peça clau per a la creació de l'exitosa Fira de l'Aixada. El seu itinerari cívic és llarg.

El seu fill Alexis Serra, actual director de l'Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat, explica que ha marxat una persona "molt vital que va dedicar bona part de la seva vida a pensar i actuar per ajudar els altres".

Aquesta implicació li va permetre posar en marxa projectes de ciutat que encara perduren i perduraran.

Serra va nçeixer a Prades de la Molsosa (Solsonès) però va viure tota la vida a Manresa. Va estudiar peritatge mercantil i va treballar a les empreses Salvador Jubert i Comercial Morros abans d'entrar al sector financer com a director de les oficines manresanes de Banco Unión i, posteriorment, de Banco Pastor.

En la llarguíssima llista d'entitats manresanes i iniciatives ciutadanes en què ha participat figura la presidència de Jove Cambra i Creu Roja. Ha estat cofundador del grup d'opinió i debat Tertúlies a La Cuina i de l'Associació de la Misteriosa Llum.

L'any 2002 el comitè local d'Unió Democràtica (UDC) va defensar l'expresident de Creu Roja Florenci Serra com a candidat a l'alcaldia de Manresa. Finalment ho va acabar sent Josep Vives, actual portaveu del FC Barcelona.