Isidre Morros Morist, membre destacat de la vida cívica i empresarial de Manresa des de la transició fins als anys noranta, va morir ahir a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa als 80 anys d'edat, com a resultat d'una malaltia dels ronyons que tenia des de feia uns quants anys. L'empresari va formar part de diverses entitats de la ciutat i va fundar el primer concessionari de Seat al Bages.

Dins de la seva activa tasca cívica, Isidre Morros va ser membre a la primeria dels anys setanta de la junta del Montepio de Conductors, entitat de la qual tornaria a formar part de la directiva anys després; entre el 1974 i el 1975 va ser president de Jove Cambra de Manresa i, en plena transició, a la primeria dels anys vuitanta, va ser president de la Unió de Botiguers de Manresa, coincidint amb el primer ajuntament democràtic. També va ser membre del col·lectiu de debat Tertúlies a la Cuina.

Morros també va estar lligat a l'àmbit esportiu de la ciutat. L'any 1973 va ser vicepresident del Club Tennis Manresa. A més, va ser tresorer del Bàsquet Manresa sota la presidència de Josep Salido, i va convertir l'empresa familiar en un dels patrocinadors més importants del club.

Pel que fa a la seva faceta empresarial, l'empresari va dirigir durant molts anys Morros Comercial, juntament amb el seu germà, Agustí Morros, així com el primer concessionari Seat de Manresa. El 1989 Isidre Morros va portar per primer cop a Manresa la marca de cotxes BMW, que va representar fins al 1993. També va ser membre del consell d'administració d'Edicions Intercomarcals, en els anys inicials de Regió7.

El seu fill, Isidre Morros, destaca que era una persona justa, noble i culta que sempre intentava ajudar els altres, raó per la qual es vinculava fàcilment a les entitats amb les quals va col·laborar.