Estofat de sípia amb pèsols i arròs, i una taronja; conill rostit amb llenties i verdures, i un iogurt; i pollastre amb salsa romesco i moniato. Són els plats elaborats pels cuiners de l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa que un grup de voluntaris, entre els quals l'artífex de la nova iniciativa solidària, Jordi Vilaseca, director de la Joviat, van repartir, ahir, a una seixantena de persones d'entitats socials (Ampans, Fundació Tomàs Canet, Sant Egidi i Fundació del Convent de Santa Clara). Dilluns hi tornaran. Ahir van dur a les cases el plat del dia i el d'avui i demà. Cada dia faran el repartiment.

Els plats els elaboren amb productes que empreses i particulars han portat a la residència Rosa Oriol de la Fundació del Convent de Santa Clara, a la carretera de Vic, 183, com s'ha demanat.

Per tirar endavant aquest projecte, batejat amb el nom d'AlimentaAcció x Manresa, Vilaseca s'ha aliat amb sor Lucía Caram, directora i ànima de la Fundació del Convent de Santa Clara.

Caram ha explicat que la difusió de les crides que fan a través de Regió7 és la responsable de moltes de les donacions que reben. Precisament, és el cas d'una de recent que va consistir en dos palets amb ampolles de litre i mig de llet.