Mentre la FUB-UManresa no reobri les seves portes a causa de l'estat d'alarma per la pandèmia, Oriol Junqueras podrà fer tasques de recerca fora de la presó a l'arxiu del monestir de Poblet. El trasllat temporal del lloc de treball comporta passar de tenir la feina a deu minuts de distància de la presó de Lledoners a una a hora i mitja.

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Mas d'Enric han decidit ampliar els horaris de sortida del president d'ERC, Oriol Junqueras, l'exconseller d'Exteriors Raül Romeva i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

A través de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que s'havia suspès a partir del decret d'estat d'alarma, ara s'han produït modificacions en les seves tasques fora de la presó que els permetran sortir més hores. Junqueras i Romeva podran sortir en el moment que els seus centres de treball estiguin oberts. Forcadell haurà d'esperar que es tornin a permetre totes les activitats de voluntariat.

Fins abans de l'estat d'alarma Junqueras i Romeva podien sortir sis hores al dia durant tres dies a la setmana, però ara Junqueras podrà sortir quatre dies durant 12 hores diàries i Romeva podrà fer-ho també quatre dies durant deu hores diàries.

Hores recuperades

Els canvis responen a la recuperació d'hores a causa del confinament i a la petició formulada per la seva advocada. A més, a Romeva li han modificat el contracte laboral.

Romeva treballa per a una associació privada avaluant els avenços dels Acords de Pau de Dayton, que van posar fi a la guer-ra de Bòsnia. Per la seva banda, la Junta de Tractament de la presó de Mas d'Enric també ha acordat ampliar les sortides de Carme Forcadell. Abans del confinament, l'expresidenta del Parlament de Catalunya sortia nou hores diàries durant tres dies a la setmana per cuidar un familiar i fer tasques de voluntariat.

A partir d'ara, Carme Forcadell podrà sortir tres dies a la setmana però durant 12 hores diàries per fer voluntariat i tenir cura d'una persona gran.

El canvi respon a una modificació temporal de la seu de l'entitat on desenvolupa el voluntariat i a la petició formulada per la seva advocada.