El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar en la seva darrera sessió la desestimació del recurs de reposició interposat per l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) Ateneu les Bases contra la liquidació de beneficis calculada pel govern municipal.

Aquests beneficis corresponen al 50% dels guanys acumulats en el període 2012-2017 i l'Ajuntament estima que ha d'ingressar per aquest concepte 29.087 euros.

Sobre l'Ateneu les Bases, s'ha parlat molt del cànon que ha de pagar durant 40 anys l'Ajuntament, i que ara és d'uns 900.000 euros, però es coneix menys que l'acord signat el 2009 també estableix contrapartides per a l'Ajuntament.

Segons el govern municipal de Junts per Manresa i Esquerra els resultats acumulats en el període 2012-2017 van ser de 58.175 euros de beneficis. Tenint en compte que l'Ajuntament té dret al 50% d'aquests beneficis, considera que els concessionaris li han de pagar 29.087 euros. Són quantitats petites amb relació al que paga l'Ajuntament cada any, però són diners que retornen a la ciutat.

Una altra contrapartida és que la concessionària, l'AIE Ateneu les Bases, ha de destinar un 7,5% dels ingressos d'explotació (sense comptar el cànon municipal) a la promoció esportiva i cultural que decideixi l'Ajuntament.

Això permet que entitats puguin utilitzar les instal·lacions. Per exemple hi poden entrenar el Volei 6, el Club Rítmica, la secció de rugbi en cadira de rodes del Manresa Rugby Club (Manresa Wheelchair Rugby) i l'Associació Esportiva La Salle, entre d'altres.

També consta que hi van realitzar activitats l'escola Ave Maria, el Club Escacs Catalònia, cursets de natació escolar, jornades de medicina de l'esport, classes del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, tallers de bicicleta, cuina, meditació, acroioga, festival simfònic, l'Associació Diàleg i Participació, la Fundació Mediter-rània, una jornada informativa de preinscripció escolar, Celíacs de Catalunya, i Grup de Família Menuts, entre d'altres.

L'Ateneu les Bases és la seu de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes i de l'Equip Bàsic d'Atenció Social Nord de l'Ajuntament de Manresa, a banda d'encabir la biblioteca pública que hi ha a les instal·lacions.

El regidor d'Esports, Ensenyament i Universitats, Antoni Massegú, va explicar al ple que la concessionària va fer un recurs de reposició «al·legant desacords en el percentatge de repartiment dels beneficis, ja que s'argumentava que la proposta del 50% havia estat de màxim i en oposició a que el resultat comptable de la concessió sigui la base del càlcul de la liquidació ja que s'incloïa també com ingrés l'aportació municipal a l'explotació del complex».

Massegú va afirmar que un cop revisades les al·legacions pels serveis jurídics de contractació es va concloure que «queda absolutament descrit en el contracte de forma ben explícita que els beneficis que generi la concessió es distribuïen al 50%».

Pel que fa a les aportacions econòmiques municipals a l'explotació del complex «òbviament han de computar com un ingrés d'aquesta concessió. Per tant la proposta és desestimar el recurs de reposició i ratificar l'aprovació de la liquidació i instar l'Ateneu a satisfer el pagament»