El Montepio ha reorganitzat els seus equips per poder fer seguiment telefònic dels associats més grans de 80 anys per verificar que es troben bé i si tenen cap necessitat durant el confinament.

Les trucades, gairebé 600 en total, s'han fet des de la seu de Manresa i el centre de Berga, en coordinació amb els dos ajuntaments. L'objectiu era contactar amb les persones associades més grans de 80 anys per explicar-los que tenien els serveis del Montepio a la seva disposició i per detectar si tenien alguna necessitat concreta o una situació de vulnerabilitat causada pel confinament i, en cas que fos així, derivar el cas als Serveis Socials municipals.

S'ha fet seguiment per detectar, entre d'altres, situacions de desabastiment d'aliments o medicaments, o situacions de soledat i angoixes profundes. En total, s'han fet 425 trucades telefòniques a Manresa i 125 a Berga, i s'han derivat als Ajuntaments 5 casos greus de manca de medicació per la impossibilitat de desplaçar-se.

D'altra banda, l'entitat ha volgut reafirmar el seu compromís amb la societat durant la crisi del coronavirus, aportant recursos econòmics i humans per fer front a la pandèmia. Amb aquesta voluntat s'han fet donatius a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i la Fundació Althaia de Manresa per ajudar a la compra de material necessari per als centres hospitalaris. En total, l'entitat ha donat 3.000 euros.