Ampans ha començat a materialitzar l'enderroc de l'antiga fàbrica Vinyes de Manresa. Les màquines ja hi treballen i ja es pot veure que com una part de l'edifici ja és història. Aquesta construcció, situada darrere la zona universitària, a tocar el carrer Concòrdia, estava en mal estat de conservació, i l'estiu passat, l'entitat propietària ja va reforçar el tancament de la zona, però el fet que encara hi hagués persones que aconseguien accedir-hi ha provocat que finalment Ampans hagi decidit procedir al seu enderroc i evitar d'aquesta manera que algú hi pugui prendre mal.

Segons van explicar fa un parell de setmanes fonts de l'entitat, i tal i com va avançar Regió7, s'enderroca tot el conjunt industrial però es preservarà un mur i un salt d'aigua ja que són elements que, per la seva singularitat, tenen interès patrimonial. Aquest salt d'aigua aprofita el ramal de Can Font de la Sèquia.

La fàbrica Vinyes és un antic recinte industrial del segle XIX que fins als anys 70 va acollir una fàbrica de filatures. Després va quedar abandonat, encara que en alguns espais s'hi portaven a terme algunes activitats. L'any passat, l'espai va saltar al focus de l'actualitat quan va transcendir que l'octubre del 2017 -quan Ampans encara no havia adquirit la fàbrica- va tenir-hi lloc una violació en grup d'una menor de 14 anys.

El juny de l'any passat es va celebrar el judici per aquest cas i cinc dels set processats van ser condemnats per un delicte d'abusos sexuals a penes d'entre 10 i 12 anys de presó.

Ampans va adquirir l'antiga fàbrica i el recinte que l'envolta el 2018 per un import aproximat de mig milió d'euros. Està previst construir-hi un centre que concentri tots els serveis de formació professional i d'acompanyament a la inserció laboral. Ara per ara, però, no hi ha cap calendari previst i només es procedeix a l'enderroc de l'actual construcció per raons de seguretat.