Durant dues setmanes a partir d'avui, un dels dos carrils de la car-retera del Pont de Vilomara entre l'avinguda de Bertrand i Serra i el carrer de Sant Joan d'en Coll quedarà ocupat per iniciar els treballs de connexió del nou vial que ha resultat de l'ampliació de l'avinguda amb la carretera del Pont.

El projecte d'urbanització de la Via Sant Ignasi, plaça del Remei i carrer Bertrand i Serra va començar el 23 de setembre de l'any passat, representa una inversió de 3.329.316 euros i forma part de les obres d'urbanització del Pla Especial Fàbrica Nova. El cost principal de l'obra l'assumeix Criteria Caixa, propietària de la Fàbrica Nova, mentre que els veïns i l'Ajuntament assumeixen els 545.701,86 euros restants a parts iguals.

Transformació de punta a punta

Els treballs representen la transformació de 13.172 metres quadrats d'espai públic i donen continuïtat a les intervencions realitzades al tram sud a la Via Sant Ignasi (entre la passarel·la de les Escodines i les Piscines Municipals) i al carrer de Vidal i Barraquer que, una vegada acabades, hauran servit per completar la transformació d'aquesta important entrada de la ciutat des del passeig de Riu fins a la carretera del Pont de Vilomara.

L'element més destacat de l'actuació actual és la modificació del traçat de l'avinguda Bertrand i Serra per connectar-la en línia recta travessant la carretera del Pont de Vilomara amb el carrer de Sant Joan d'en Coll. Per altra banda, s'urbanitzarà de manera definitiva la rotonda del Remei, que es va construir de forma provisional el juliol del 2017 en el marc dels canvis en la mobilitat arran de les obres de la Bonavista.

D'aparcament atrotinat a plaça

La plaça del Remei passarà de ser un aparcament de cotxes atrotinat a un espai per al gaudi i el repòs de les persones que es prolongarà fins a la carretera del Pont de Vilomara amb un ampli espai lliure de cotxes davant les cases d'habitatges de la Fàbrica Nova, a l'avinguda de Bertrand i Serra.

També s'urbanitzarà el tram que falta de la Via de Sant Ignasi a partir de les Piscines Municipals fins a la carretera del Pont.

L'octubre passat es va fer l'enderroc de la porta d'entrada al complex fabril i el febrer passat, el de l'estació transformadora a l'alçada de les piscines que feia un tap a la Via de Sant Ignasi. La durada: un any i mig.