La preinscripció a les escoles bressol públiques de Manresa serà de l'1 al 12 de juny, els primers dies de forma telemàtica i, en els darrers, de forma presencial amb cita prèvia.

Cursar la preinscripció des de casa

La primera setmana del període de preinscripció (de l'1 al 5 de juny) es podrà fer de manera telemàtica a través de la pàgina web municipal i, segons l'Ajuntament, no caldrà presentar documentació en paper, només caldrà afegir tota la documentació en foto o escanejada al formulari telemàtic.

Fer-ho presencialment

La segona setmana (del 8 al 12 de juny), es podrà fer de manera presencial per aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procés telemàticament, amb l'objectiu de garantir l'equitat. "Ateses les circumstàncies extraordinàries per la Covid-19,la preinscripció presencial serà sempre amb cita prèvia", detalla el consistori manresà. Caldrà demanar-la amb anterioritat (entre l'1 i el 5 de juny) a través de la pàgina web municipal al telèfon de la Secció d'Ensenyament (93 875 24 85). El lloc de realització de la preinscripció de totes les llars públiques estarà centralitzat a la Secció d'Ensenyament (Carretera de Vic, 16- de Manresa).

La preinscripció presencial amb cita prèvia es farà seguint totes les mesures de seguretat. Hi haurà d'assistir preferiblement una sola persona, caldrà portar tota la documentació necessària (no es tramitarà una sol·licitud amb documentació pendent), portar un bolígraf propi i portar mascareta i guants.No hi podran acudir persones que pertanyin a grups d'especial vulnerabilitat o que presentin símptomes. En aquest cas, podran autoritzar per escrit a una altra persona, que haurà de portar, també, tota la documentació necessària.

Quins centres públics hi ha a Manresa?

A Manresa hi ha 8 llars d'infants públiques. Cinc són de titularitat municipal (L'Estel, La Lluna, Petit príncep, Llum i Bressolvent) i tres depenen de la Generalitat de Catalunya (Picarol, La Ginesta i L'Espurna). L'Ajuntament de Manresa centralitza el procés de preinscripció de totes 8.

Tota la informació sobre el procés, els criteris i barems, la matrícula i l'oferta de places, entre altres, es podrà consultar a la web municipal a partir de dilluns 18 de maig.

Portes obertes virtuals

A causa del tancament de centres per la Covid-19, les llars d'infants públiques no han pogut fer les jornades de portes obertes. Per aquest motiu, s'està reforçant l'apartat d'Ensenyament de la web municipal amb informació més àmplia de les llars, amb les seves característiques principals, vídeos de cada centre i vídeos amb testimonis de les famílies, uns documents que estaran disponibles per a la població a partir de dilluns 18 de maig.

A banda, les famílies que ho vulguin també podran realitzar videotrucades amb els equips directius dels centres per tal de resoldre dubtes i rebre una atenció més personalitzada. Caldrà inscriure's a aquestes jornades, a través de la web municipal, a partir del 19 de maig. A la web, també es podran trobar els telèfons de contacte de cada centre per tal de resoldre dubtes de manera telefònica.

L'objectiu de totes aquestes accions és oferir tota la informació possible a les famílies que necessiten fer la tria de centre.