Aquest dissabte 16 de maig la UPC Manresa, juntament amb la resta d'universitats presents a Manresa, obre de nou les portes de manera telemàtica per donar a conèixer els estudis, les sortides professionals i les instal·lacions de la Universitat al futur estudiantat universitari. Aquesta serà la segona jornada de portes obertes en format virtual que fa la UPC Manresa (la primera va ser el 24 d'abril) degut a l'estat d'alerta sanitària per la Covid-19, que ha obligat a suspendre les jornades de portes obertes presencials previstes.

Tal com va informar ahir Regió7 (vegeu aquest enllaç), la UManresa ja tenia a data d'ahir dimecres 250 persones incrites a la jornada de portes obertes virtual de divendres i dissabte.

La jornada, prevista inicialment per al 25 d'abril passat, tenia com a objectiu obrir les portes dels centres universitaris del Campus de Manresa, de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM) i de la Residencia Universitària, per rebre la visita del futur estudiantat interessat en la oferta universitària de la capital del Bages.

La situació provocada per la Covid-19 genera certa angoixa als estudiants que han d'accedir a la universitat el pròxim curs i a les seves famílies. Com a universitat pública i referent en el camp de l'enginyeria, la UPC Manresa ha tingut clar que havia de posar els mitjans tecnològics necessaris per arribar a aquestes persones i oferir-los la informació pràcticament igual que si la jornada fos presencial, aconseguint així que aquestes persones puguin conèixer el centre universitari de manera virtual i parlant amb algú que els doni resposta als seus dubtes.

Les persones interessades en aquesta jornada s'han d'inscriure prèviament. Cada centre docent es posarà en contacte amb elles per donar la informació necessària per poder accedir a unes trobades virtuals.

Seguint la mateixa filosofia de les jornades de portes obertes presencials, les sessions s'iniciaran amb una primera trobada en què Rosa Giralt, sotsdirectora de Comunicació i Estudiantat de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM), que parlarà via telemàtica amb les persones inscrites sobre el centre docent en general i donarà informació d'interès per al futur estudiantat. Posteriorment, les persones interessades podran accedir a les trobades dels diferents graus i màsters universitaris, durant les quals rebran informació concreta de cada estudi i podran interactuar amb la persona que els informi per resoldre els dubtes que tinguin.

Aquestes sessions informatives virtuals permetran al futur estudiantat, així com als tutors, tutores i familiars, conèixer els estudis i resoldre dubtes sobre els graus o màsters que els interessen i les seves sortides professionals, a més de rebre informació complementària sobre la vida universitària, la mobilitat internacional o les pràctiques en empreses, entre d’altres qüestions.

Amb aquesta jornada es pretén que les persones interessades en les titulacions universitàries que s'imparteixen a Manresa tinguin accés a la mateixa informació que tindrien si assistissin a una jornada de portes obertes presencial. Pel que fa a la visita de les instal·lacions, la jornada virtual ofereix vídeos de l’Escola i de la biblioteca que compten amb la participació d'estudiants de la UPC, en els quals es veuen alguns dels espais de la UPC Manresa, de la BCUM i de la Residència Universitària.

La del dia 16 serà la tercera jornada de la UPC Manresa. A la primera, que es va fer de manera presencial el 12 de febrer, hi van assistir unes 260 persones, i a la segona, la del 24 d'abril (la primera en format virtual) s'hi van inscriure 130 persones. Com ja es va fer en les jornades del curs anterior, les sessions es realitzen en grups reduïts per poder donar una millor atenció als participants.

Futures jornades

També s'havien previst jornades de portes obertes presencials per donar a conèixer la UPC Manresa per al mes de juny, les quals, en funció de l'estat d'alerta i de les fases de desconfinament, segurament es faran també de manera virtual. En funció del calendari definitiu de les proves d’accés a la universitat i de la preinscripció universitària, es podria programar una altra jornada de portes obertes durant el mes de juliol.

Estudis de la UPC Manresa

L'EPSEM, el centre docent de la UPC a Manresa, ofereix els estudis de grau en Enginyeria Minera, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria Química, Enginyeria de Sistemes TIC i Enginyeria d'Automoció, així com els màsters universitaris en Enginyeria dels Recursos Naturals i en Enginyeria de Mines.

També ofereix el postgrau en Organització i Enginyeria de la Producció i Direcció de Plantes Industrials i el programa de doctorat en Recursos Naturals i Medi Ambient.

Inscripcions i programa de la jornada per als graus

manresa.upc.edu/portes-obertes

De 10 a 10.30 h - Presentació general de l’EPSEM

De 10.30 a 12.30 h - Presentacions específiques per a cada grau.

Inscripcions i programa de la jornada per als màsters universitaris

manresa.upc.edu/meemmanresa.upc.edu/mern

De 12 a 13 h - Presentacions específiques dels màsters universitaris.