L'Ajuntament de Manresa ha elaborat un document, que n'ha dit «Preguntes Freqüents», per resoldre els dubtes que puguin tenir professionals de la restauració que a partir d'avui ja poden obrir terrasses d'acord amb la fase 1 del període de desconfinament. S'ha elaborat a partir de les reunions que responsables de la comissió de terrasses de l'Ajuntament de Manresa han dut a terme amb responsables del Gremi de Restauració i entitats comercials per tal de recopilar els principals dubtes en relació amb la instal·lació de bars i terrasses.

Quantes taules es poden instal·lar? Es poden ampliar les terrasses? Es poden posar barres a l'exterior? Quan i com es pot sol·licitar llicència? Hi haurà bonificació de taxes? Aquestes i altres preguntes que es fan responsables de bars i restaurants queden respostes en el document de FAQS de l'Ajuntament que es pot consultar a la web del consistori.

En el cas de Manresa, igual que a la resta del país, es podrà disposar del 50% del nombre de taules autoritzat tot l'any, però l'Ajuntament deixa poder ampliar l'espai si la terrassa es troba en un lloc que ho permeti.

El document també inclou explicacions sobre la bonificació del 50% de la taxa de terrasses, d'aquí a final d'any, i que si ja es disposava de llicència i només s'havia de renovar, no s'ha d'esperar resposta de l'Ajuntament i ja es pot procedir instal·lar.

Comerços oberts

Així mateix i de cara a l'obertura de comerços a partir d'avui mateix, l'Ajuntament ha posat a diposició de totes les botigues cartells informatius que inclouen les mesures de seguretat que cal prendre durant la fase 1, i també una declaració responsable per tal de transmetre als clients el compromís del comerç amb la seguretat i la higiene.

La regidora de Comerç, Núria Masgrau, ha afirmat que «el comerç de Manresa està preparat i està fent bé les coses. Els documents que hem editat només pretenen acabar d'ajudar a transmetre aquesta confiança en les persones que vagin a comprar».