Els cinc grups municipals de l'Ajuntament de Manresa han acordat renunciar a les assignacions econòmiques corresponents als mesos d'abril i maig davant la crisi derivada del coronavirus perquè aquests recursos, que sumen 15.500 euros, siguin destinats a alguna de les mesures que està impulsant el consistori dins del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica.

La decisió la van prendre per unanimitat els representants d'ERC, JxM, PSC, Fem i Cs en la reunió de la junta de portaveus del 6 de maig, conscients que «la crisi sanitària provocada pel virus SARS-CoV-2 ha impactat de manera extraordinària a tot al món i que la segueix una crisi social i econòmica de gran envergadura; i que totes les administracions públiques s'han d'implicar de valent per fer front a aquesta situació. També, des de l'Ajuntament de Manresa».

«Calen grans consensos»

Davant d'aquesta situació, afegeixen, «calen idees, plans de reconstrucció, propostes innovadores, etc. I també recursos econòmics i grans consensos».

Per això, els grups municipals amb representació al ple han decidit renunciar al cobrament d'aquestes assignacions corresponents als mesos d'abril i maig, que sumen en total 15.500 euros i que es destinaran al pla de mesures que està elaborant l'Ajuntament per fer front als efectes socials i econòmics de la crisi derivada de la Covid-19.