El 72 % de les 50 persones que viuen a residències per a gent gran de la Catalunya Central i que entre el 25 de març i el 15 de maig van ingressar a l'Hospital de Sant Andreu de Manresa a causa de la Covid-19 han obtingut l'alta i ja són a les seves residències.

Es tracta, doncs, de 36 pacients d'edat avançada, amb una mitjana de 83 anys, i per tant, especialment vulnerables davant el coronavirus, que durant aquest període han estat donats d'alta a l'Hospital de Sant Andreu i han retornat a casa seva, en aquest cas, residències de gent gran.

D'altra banda, la resta de pacients que van ingressar procedents de residències per Covid-19, 14 (xifra que representa el 28 %), no van poder superar la infecció i van morir a l'Hospital de Sant Andreu.

L'Hospital de Sant Andreu, en la seva condició d'equipament d'atenció intermèdia al territori, ha acollit residents provinents de residències del Bages i d'altres comarques de la Catalunya central, com ara la de Cardona, la Sant Francesc de Santpedor, l'Ibada de Navarcles, la de Balsareny, la Relat d'Avinyó, la Salarich Calderer de Bagà, l'Ibada de Castellgalí o de la Sagrada Família de Manresa.