Quart dia consecutiu sense víctimes mortals per coronavirus als centres assistencials de Manresa. La radiografia de la situació són 1.049 altes i 233 víctimes acumulades. Ahir hi havia 15 ingressats positius de coronavirus a Sant Andreu i Althaia.

A data d'ahir, dimecres, 27 de maig del 2020, hi havia 10 persones ingressades per Covid-19 a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu.

Una persona va rebre l'alta a domicili. Durant el dia d'ahir no hi va haver cap nou ingrés. Les darreres 24 hores, no ha mort cap persona ingressada a la unitat d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu.

D'altra banda, ahir no hi havia cap treballador de l'Hospital de Sant Andreu que fos positiu de Covid-19. El comunicat que envia diàriament l'Hospital de Sant Andreu aporta dades que van des de les 19 h del dia anterior fins les 19 h del dia actual.

La Fundació Althaia de Manresa va comptabilitzar ahir cinc noves altes de pacients que han superat la Covid-19 i ja té acumulada una xifra de 1.004. El nombre de pacients ingressats confirmats de coronavirus era de 5, el mateix que el dia anterior.

Pel que fa a les defuncions la xifra es mantenia en 170 el que vol dir que no n'hi ha hagut cap des del passat dissabte 23 de maig. Les dades sumades són 1.049 altes, de les quals 1.004 donades per Althaia i 45 per Sant Andreu. De les 233 víctimes mortals, 170 van perdre la vida a la Fundació Althaia i 63 a Sant Andreu.

De les 15 persones ingressades confirmades de coronavirus que hi ha a les dues institucions, 10 estan ingressades a l'Hospital de Sant Andreu i 5 a Althaia.

Cal recordar que si no existeix una relació directa entre la reducció del nombre d'ingressats positius i les altes atorgades és perquè els ingressos per Covid-19 poden ser molt llargs, de més de quaranta dies si hi ha hagut pas per l'UCI i durant tot aquest període les analítiques poden passar de positives a negatives, però el pacient es manté hospitalitzat.