Dues més aquest mes de maig amb relació al del 2019 i disset més que durant el mateix període del 2018. Aquest és el resum del recompte de necrològiques de manresans publicades per Regió7 i mostra que el nombre de víctimes mortals no té res a veure amb les comptabilitzades la darrera quinzena del mes de març i durant el mes d'abril, quan es van triplicar amb relació a anys anteriors.

El mateix exercici realitzat no només amb relació a Manresa sinó tenint en compte el total de necrològiques que afecten l'àmbit de cobertura del diari mostra que les dades estan molt lluny del creixement registrat el març i l'abril, però sí que són més elevades.

Així, si el conjunt de necrològiques publicades del mes de maig a aquest diari va ser de 243, el maig de l'any passat va ser 212 i el maig del 2018, 205.

El resum és que l'increment de defuncions va ser lleuger a Manresa el mes de maig amb relació al mateix mes d'anys anteriors i més important si es té en compte tot l'àmbit de cobertura de la publicació: les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Cerdanya, Alt Urgell, Anoia i Baix Llobregat Nord.

Res a veure, però, amb el panorama que es va plasmar a partir de la segona quinzena del mes de març, quan la pandèmia de la Covid-19 va fer que el nombre de defuncions comunicades per les funeràries arribés a multiplicar-se per 3,6.

La xifra més esfereïdora van ser les 785 necrològiques de l'abril passat amb relació a les 217 del 2019 i les 225 del 2018.