La candidatura d’esquerres ha esgrimit que la visita d’aquest dissabte al Vaticà per part d’una expedició encapçalada per representants de l’equip de govern del Consistori es tracta, tan sols, d’una operació propagandística per situar Manresa a primera plana de l’actualitat en el marc del projecte Manresa 2022.

Fem Manresa, que sempre s’ha mostrat crítica amb el projecte de Manresa 2022, considera que és un error fer aquesta visita al Papa, sobretot tenint en compte el moment de crisi actual. Així, posen en dubte la veracitat de les explicacions que des de l’equip de govern sempre se’ls hi ha traslladat, de què el projecte va més enllà de l’efemèride del pas de Sant Ignasi per la ciutat i de ressaltar-ne el motiu religiós. Per a la candidatura, l’audiència de dissabte amb el pontífex ho posa totalment en evidència.

A més a més, consideren que aquesta visita arriba en un moment molt poc oportú, i que és irresponsable per part de l’equip de govern acceptar la invitació. Segons la formació, en el moment actual de crisi social i econòmica derivada per la pandèmia mundial, el que toca ara és recalibrar les prioritats de l’Ajuntament i poder donar resposta a les necessitats més essencials de les manresanes i manresans. Així, tampoc creuen que aquesta visita sigui una prioritat per a la ciutadania, sobretot si es té en compte que el projecte de Manresa 2022 era un dels més mal valorats del conjunt d’accions del PAM (Pla d’Actuació Municipal), demostrant que el projecte ha generat poc o nul interés al conjunt de la ciutadania.

Des de la candidatura municipalista apunten que el projecte Manresa 2022 va néixer com un projecte ambiciós, que utilitzava “d’excusa” la visita de Sant Ignasi a la ciutat per potenciar tot el patrimoni cultural i donar a conèixer Manresa. A hores d’ara, però, la formació considera que no s’ha sapigut explicar l’interès per visitar la ciutat desvinculant-la de l’efemèride religiosa.

Amb tot, la candidatura ha formulat un seguit de preguntes a l'equip de govern per tal de conèixer més detalls sobre la visita al Vaticà. Així, han demanat la composició completa de l’expedició, si s’han realitzat altres expedicions amb anterioritat en el marc de Manresa 2022, el cost d’aquestes, i l’objectiu concret de la trobada, ja que asseguren que "directament se’ls ha informat que l’Ajuntament no té previst demanar l’assistència del Pontífex a la ciutat durant la commemoració dels 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola".