La coneguda com moratòria dels desnonaments de sis mesos decretada pel Govern estatal quan va esclatar la crisi sanitària per permetre que tothom pogués estar confinat a casa seva com es demanava només afecta alguns desnonaments de lloguer en els quals s'acrediti en els jutjats que hi ha una situacio de vulnerabilitat produïda per la Covid-19. La resta de desnonaments que no estaven aturats per aquesta moratòria sinó per la suspensió dels terminis processals es poden reprendre a partir d'avui dijous 4 de juny gràcies a una modificació legal aprovada pel Consell de Ministres a finals de maig, continguda en l'article 8 de l'RDL 537/2020 de pròrroga de l'estat d'alarma. Justament per reclamar que tots els desnonaments, sense distinció, entrin en l'esmentada moratòria fins que no s'acabi la crisi sanitària, la PAHC Bages, han convocat una concentració aquest dijous al matí a Manresa. Una cinquantena de persones amb les ja populars samarretes verdes de la PAH s'han concentrat davant dels jutjats de Manresa a partir de 2/4 d'11 del matí.

Els manifestants, que duien mascaretes i entre els quals s'ha pogit veure la regidora de Fem Manresa Roser Alegre, s'han repartit per la placeta que hi ha davant l'entrada als jutjats per tal de mantenir les distàncies. Tal com han informat membres de la plataforma, enviaran la petició al jutjat de l'aturada dels desnonaments telemàticament, atès que no ho han pogut fer de forma presencial aquest matí, si bé hi ha hagut un moment que s'ha permès l'entrada a un parell de membres de la plataforma a l'interior dels jutjats. Finalment, però, no ha estat possible.

La concentració ha finalitzat amb aplaudiments i amb consignes com «Sí se puede», «Dónde está, no se ve, un barato alquiler» i «Se oye, se siente, la PAH está presente». S'ha emplaçat els assitents a anar l'assemblea d'aquest diumenge, que començarà a les 7 de la tarda i a on es tractarà aquest tema dels desnonaments, entre altres.