La Plataforma Antiracista de Manresa ha convocat, per a avui a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Domènec de Manresa, una manifestació de rebuig a «totes les agressions racistes». Ha estat una marxa pacífica concurreguda per gent jove d'ètnies diferenciades que han protestat contra el racisme.

L'organització ha demanat als participants en la protesta que portin mascareta i que mantinguin una distància de seguretat sanitària d'almenys dos metres.

Tot i que la manifestació d'avui no s'ha desvinculat de l'onada de protestes desencadenada als Estats Units arran de l'assassinat de George Floyd, un home afroamericà de 46 anys, a mans de la policia, la Plataforma Antiracista de Manresa vol posar el focus, sobretot, en el racisme que hi ha en la societat catalana.

D'altra banda, l'alcaldessa de Washington, Muriel Bowser, va inaugurar ahir una plaça amb el lema «Les Vides dels Negres Importen» prop d'un dels carrers que porten a la Casa Blanca, un dia abans d'una nova onada de les protestes antiracistes als EUA.