El projecte 'Mascaretes' es va posar en marxa durant el mes de març, a l'inici de la pandèmia de la Covid-19. Davant l'evidència de la impossibilitat d'obtenció de mascaretes i la urgència de proveir al nombre més gran de població possible, especialment als col·lectius més vulnerables, l'Ajuntament de Manresa va fer una crida a la ciutadania demananta aquelles persones que volguessin col·laborar en la confecció de mascaretes que es posessin en contacte a l'adreça electrònica mascaretes@ajmanresa.cat.
L'Ajuntament ha proporcionat, durant els darrers tres mesos, el material per confeccionar les mascaretes de forma individualitzada per cada una de les persones cosidores. També des de l'Ajuntament s'ha portat a cada domicili aquest material i, un cop les mascaretes han estat confeccionades, s'han recollit de nou a cada llar.
El resultat en xifres d'aquest projecte és, fins al dia d'avui, la confecció i distribució per part del voluntariat d'unes 12.500 mascaretes.
La resposta per part de la ciutadania a la crida que va fer l'Ajuntament ha estat multilateral, ja que en el projecte hi han participat persones a títol individual, empreses, entitats, serveis i administracions. Àmplia, perquè ha implicat la participació de voluntaris i professionals de diferents àmbits. I, sobretot, ha estat una resposta solidària amb les persones vulnerables, cívica i compromesa amb la comunitat, la societat i la ciutat.
Les mascaretes han estat cosides per més de 200 persones voluntàries:
A banda de cosir, el projecte ha requerit la realització d'altres tasques d'altres persones voluntàries i professionals:
L'Ajuntament de Manresa agraeix la responsabilitat, l'esforç i la solidaritat a totes les persones que de forma voluntària han participat en aquest projecte.
La donació de roba per part de les empreses Spandex Iberia i Marina Tèxtil ha permès la confecció de bates que han servit per a protegir personal sanitari. Spandex Iberia va donar 160 metres quadrats de roba que es van convertir en una seixantena de bates gràcies també al taller Yergue —que va tallar la roba— i al grup de cosidores voluntàries de Monistrol de Calders. Les bates es van distribuir a la Residència Catalunya.
Per la seva banda, Marina Tèxtil va fer una donació de material a Althaia que va permetre la confecció de 500 bates, que van ser cosides per persones voluntàries amb el suport de l'Ajuntament de Manresa.
L'Ajuntament agraeix de manera pública la solidaritat de totes les persones voluntàries.
Els millors restaurants de Manresa. Fitxes amb fotos i mapa.
Accedeix als horaris del servei de bus entre Manresa i Barcelona.
L'últim | El més llegit |
Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20