L'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords (Arans) es manté activa i acabarà el curs, però la covid-19 l'ha afeblit, i que el curs que ve pugui continuar ajudant persones, sobretot infants, amb problemes de dèficit auditiu i de parla dependrà del nombre d'infants que li siguin derivats des de les escoles.

Fa més de mig segle que aquesta institució manresana treballa per millorar la qualitat de vida d'infants que necessiten suport específic Històricament l'entitat va néixer per ajudar nens bàsicament amb problemes d'audició. Va evolucionar a logopèdia i, fins i tot, també ofereix puntualment reforç psicològic.

Alfons Haro, president del centre de reeducació auditiva i logopèdica, ha deixat clar que «Arans continua al peu del canó».

Les logopedes treballen per acabar el curs i enviar informes a famílies i escoles.

Però Haro també ha volgut fer públic que l'entitat que ha ajudat més de quatre mil infants amb problemes de parla i audició al llarg de més de mig segle, si ja tenia una salut econòmica precària, ara, amb tot l'efecte de la pandèmia, no és que hagi millorat precisament.

Arans s'ha quedat enguany sense la que és la seva principal font ingressos, la venda de roses durant la diada de Sant Jordi. A més, dels infants que tracta gràcies a beques institucionals, aquestes van quedar interrompudes amb la pandèmia.

Una altra font de neguit és si l'adaptació dels centres educatius a la covid-19 implicarà una reducció de derivacions dels centres educatius cap a Arans.

Així que el curs actual s'acabarà amb l'esperança que el pròxim també pugui continuar l'activitat.

Haro ha lamentat, també, que s'havien fet contactes amb una important fundació perquè pogués col·laborar amb Arans i, fins i tot, gestionar-la, però arran de la pandèmia el procés negociador ha quedat en via morta.