Una jornada més sense víctimes mortals a Manresa a causa del coronavirus i ja en són dotze.

A hores d'ara es mantenen les 234 víctimes mortals per la pandèmia en centres hospitalaris, 170 a Althaia i 64 a Sant Andreu, i tampoc hi ha variació en el nombre d'ingressats per covid, una vintena a l'Hospital de Sant Joan de Déu i un a Sant Andreu, en total 21, igual que el dia anterior.

Cal recordar que Althaia facilitava diàriament la dada dels pacients confirmats de coronavirus, però amb la casuística variada de casos que s'estan donant ara considera que proporciona una fotografia més exacta comptabilitzar el total de persones ingressades a l'àrea covid-19 de l'Hospital de Sant Joan de Déu, independentment de si en el moment de fer el recompte tenen la PCR positiva o no.

La xifra acumulada d'altes va augmentar ahir fins a les 1.063, perquè Althaia en va donar tres més i va passar de 1.012 a 1.015.

Ahir, a l'Hospital de Sant Andreu hi havia una única persona ingressada per coronavirus, una situació que es manté des de divendres passat. L'Hospital de Sant Andreu ha donat 48 altes a domicili durant la pandèmia.

Ahir no hi va haver cap nou ingrés ni va morir cap persona ingressada per covid a l'Hospital de Sant Andreu.

D'altra banda, hi havia 5 treballadors de l'Hospital de Sant Andreu que eren a casa de manera preventiva pendents de realitzar el test o de rebre resultats.

68.822 casos a Catalunya

El departament de Salut de la Generalitat va informar ahir que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 68.822 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, 4.100 persones han estat ingressades de gravetat i actualment en són 113.

A més, 1.327 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s'han comptabilitzat 38.726 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, 14.157 persones han estat confirmades com a positives de coronavirus.

La informació declarada per les funeràries mostra que a Catalunya han mort 12.423 persones fins ara amb la covid-19 o com a sospitoses.

D'aquestes, 6.781 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 4.067 en una residència i 787 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per manca d'informació.

Congelada la xifra estatal

El ministeri de Sanitat manté congelada la xifra de morts en 27.136 i registra 40 defuncions en els últims set dies.

Segons el darrer informe del ministeri, en l'última setmana, dels 40 morts per la malaltia, 14 s'han produït a Madrid, 6 a Castella i Lleó, 4 a Castella-la Manxa, i a Catalunya i la Rioja, 3 cadascuna.

Amb relació al nombre de positius confirmats per proves, Sanitat els xifra en 242.280, 314 més que el total del dia anterior, i en 167 els diagnosticats el dia previ. D'aquests, 62 s'han registrat a Madrid i 36 a Catalunya.

En els últims set dies, hi ha hagut 139 hospitalitzacions i 12 ingressos en UCI.