Càritas Manresa participa, conjuntament amb les Càritas Diocesanes catalanes, en la campanya A només dos metres de tu amb la idea que, malgrat la distància de seguretat imposada per la covid, vol estar "més a prop que mai de les persones més vulnerables". Avisa que s'han triplicat les necessitats socials i que, per tant, "necessitem triplicar els donatius".

Alhora, aquesta campanya conjunta pretén explicar a la ciutadania la tasca que ha estat duent a terme l'entitat en aquests darrers mesos. "Ens hem trobat amb una crisi sense precedents, que ens ha obligat a reforçar la nostra acció social". Davant d'aquesta emergència, s'han triplicat les peticions d'ajuda que ha anat rebent els darrers mesos. Moltes, són de "famílies que vivien al dia i que abans de la crisi de la covid-19 ja tenien una situació complicada". Per altra banda, "la paralització de l'economia ha suposat que moltes persones hagin perdut la feina que tenien a l'economia submergida, i en molts casos hi ha famílies que encara no han cobrat els ERTO".

Els projectes i dades del 2019

Càritas Manresa incideix tant en la necessitat de voluntariat com de donacions que facin possible els 18 projectes que porta a terme. Durant el 2019, va atendre 920 persones a través de 195 voluntaris i amb 12 jornades laborals repartides entre 21 professionals. En conjunt, són 556 les llars ateses. La majoria, formades per famílies amb fills.

Dos terços de les persones ateses són dones i més de la meitat estan en situació d'atur. A banda, més de la meitat estaven en situació administrativa irregular.

Dues terceres parts de les famílies tenen una situació d'habitatge insegur i/o estan sense llar.

Dins dels programes de Càritas Manresa, són especialment importants el d'acollida i acompanyament social, que inclouen ajudes econòmiques per a necessitats bàsiques.

El programa d'inclusió social, amb molta incidència amb els cursos d'alfabetització en llengua i cultura catalana, o el reforç escolar.

El programa de formació sociolaboral inclou cursos de diferents matèries, com les cures de la gent gran i tasques de la llar i l'agricultura ecológica i polivalència agrària.

A través de l'orientació laboral i les formacions, els resultats de la inserció laboral dels participants són importants i compten amb el seguiment i acompanyament de Càritas.

El programa de masoveria urbana ha incorporat dos habitatges nous rehabilitats i ja sumen 17 les famílies que formen part d'aquest projecte, que té el suport de l'Ajuntament de Manresa.

Un conjunt d'accions pensades perquè les persones puguin viure dignament, puguin ser autosuficients i plenament inserides socialment a la ciutat. Un camí en qu`r Càritas acull, acompanya i facilita formació i ajuda.

Trobareu més informació de com col·laborar en aquesta web.