Jordi Valls, assabentat per Regió7 a les 3 de la matinada -hora de Mèxic- de la mort de Juli Sanclimens, ha assegurat que les dues primeres paraules que li venen a la memòria sobre Juli Sanclimens és que va ser "una persona honesta i bona".

Valls, que va assumir l'alcaldia després de Sanclimens, afirma que "va respectar la institució i als que no pensaven com ell. Els escoltava i discutia amb ells. Va fer grans aportacions a cultura democràtica a la ciutat amb el seu tarannà. Una cultura democràtica que jo trobo a faltar, no a Manresa on sí que hi és sinó en general".

Per a Valls la forma de fer política de persones com Sanclimens pren relleu quan el que impera a nivell general és tenir la llengua molt lleugera, "el verb fàcil, el dogmatisme i la patrimonialització de les institucions".

Per contra, Sanclimens va "tenir un bon tarannà. I les formes en política també són importants". A més, "va treballar per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans, pensessin o no com ell. Va aconseguir ser alcalde de tots sense deixar de defensar les seves idees".

Valls assegura, enmig de la nit a Mèxic DF, que "m'ha sabut molt greu. El respecto i era una persona que es feia estimar, que era bona i honesta i, al final, això és el que compta".