L'alcalde Valentí Junyent destaca de Juli Sanclimens, l'altre batlle convergent del període democràtic, «el seu humanisme i transversalitat». Per a Junyent, el fet que fos una persona amb coneixements de direcció d'empreses, un home de cultura, d'esport, catalanista, vinculat a entitats que va fer el salt a l'acció política a diferents nivells el converteix en un exponent de personalitat transversal.

Segons l'actual alcalde, Sanclimens «era una persona que sabia treballar en equip i donar confiança» i valora el fet d'haver «pogut aprendre a partir del seu mestratge»

Junyent ha reivindicat en públic i en privat la figura de Sanclimens perquè «va aportar coses que no són fàcils, va aportar proximitat i feina feta amb un tarannà proper. Sempre va merèixer i mereixerà la meva admiració».

Per a Junyent es tracta d'«un gran polític, un gran alcalde i una gran persona». Creu que el seu currículum parla per si mateix, «però el que no recull és la seva bonhomia».

Junyent explica que quan es va decidir a fer el pas per presentar-se a l'alcaldia va anar a veure tots els alcaldes de la ciutat. «El Juli, al què coneixia pel bàsquet, em va remarcar la importància de rodejar-me d'un bon equip, gent preparada. De la importància de tenir estructures humanes sòlides i preparades per viure crisis, no només per anar fent dia a dia». I afegeix que «aquesta idea de consistència per afrontar les crisis sempre l'he tingut present». Com Sanclimens, Junyent ha tingut en la necessitat de fer front a grans crisis la senya d'identitat de la seva gestió.