L'associació L'Era, Espai de Recursos Agrioecològics, ofereix un nou taller presencial per aprendre a fer ratafia, tenint en compte que la setmana vinent el Bages ja estarà a la fase 3 i que es podran fer activitats a l'aire lliure en grups reduïts.

La ratafia és un dels licors estomacals que tradicionalment es feia a les cases de pagès i que poques famílies encara en guarden el costum. No té una fórmula magistral, sinó que cadascú l'adapta per fer-la al seu gust i segons els ingredients que té a l'abast. Les nous verdes són un d'aquests ingredients i és un dels motius pel qual s'ha de fer en aquesta època de l'any.

En el taller proposat per l'associació L'Era, els participants aniran a identificar i a collir les herbes al bosc. De cada herba es descriuran les seves propietats medicinals i els seus usos tradicionals.

A la segona sessió es prepararan els ingredients i es parlarà de diferents mètodes d'elaboració, del licor base, del temps de maceració, i també d'altres licors que podem fer partint de fruits o herbes que es poden collir a la natura. Finalment, cadascú s'endurà una mostra de ratafia i/o els licors a casa. La Neva Añó, alquimista fitoaromaterapeuta, artesana i elaboradora de cremes, sabons naturals i remeis casolans, guiarà el taller.

  • Dies i horari: dimarts 16 i dijous 18 de juny de 5 a 8 de la tarda a can Poc Oli (Manresa).
  • Preu: 55 euros.
  • Inscripcions i informació a aquesta adreça.