A Manresa l'afectació pel coronavirus es troba en vies de desaparició. La Fundació Althaia ha comunicat avui que dels 17 ingressats per coronavirus que tenia passava a 9. Si s'afegeix el que hi ha a l'Hospital de Sant Andreu, el total són 10. Ahir n'hi havia 18. D'aquesta forma els hospitals manresans tornen a la xifra més baixa d'ingressats per covid-19, com ja va passar els dies 4 i 6 de juny.

Cal recordar que Althaia facilitava diàriament la dada dels pacients confirmats de coronavirus, però amb la casuística variada de casos que s'estan donant ara considera que proporciona una fotografia més exacta comptabilitzar el total de persones ingressades a l'àrea covid-19 de l'Hospital de Sant Joan de Déu, independentment de si en el moment de fer el recompte tenen la PCR positiva o no.

Tampoc ha crescut el nombre de víctimes mortals, que es manté en 234 -170 a Althaia i 64 a Sant Andreu- per dissetena jornada consecutiva.

Pel que fa a les altes són 1.083, de les quals 1.035 donades per Althaia i 48 per Sant Andreu.

La persona ingressada per covid-19 a l'Hospital de Sant Andreu és l'única des del divendres 5 de juny.

Segons ha comunicat l'hospital, avui cap persona ha rebut l'alta a domicili ni hi ha hagut cap nou ingrés.

D'altra banda, avui hi ha 1 treballador de l'Hospital de Sant Andreu que es troba a casa de manera preventiva pendent de realitzar el test o de rebre resultats, ahir eren quatre.

El comunicat que envia diàriament l'Hospital de Sant Andreu aporta dades que van des de les 19h del dia anterior fins les 19h del dia actual.