Manresa tindrà a partir de dilluns una de les poques oficines específiques de Catalunya que un ajuntament obre per donar suport a la ciutadania per sol·licitar l'ingrés mínim vital.

La nova prestació de l'Institut Nacional de la Seguretat Social té per objectiu evitar les situacions de pobresa extrema mitjançant una prestació econòmica que oscil·larà entre els 462 i els 1.015 euros mensuals en 12 pagues, en funció de com sigui la composició de la llar.

Estarà ubicada al Casal de les Escodines (carrer de Sant Bartomeu, 50), i obrirà de dilluns a divendres, de 8 del matí a 3 de la tarda, amb personal d'atenció a la ciutadania de l'Ajuntament.

Per ser atès és imprescindible sol·licitar-ho a través del telèfon d'informació municipal 010 o mitjançant l'enllaç www.manresa.cat/react/citaprevia.

Atès que les sol·licituds s'han de fer telemàticament i una part important dels possibles beneficiaris no disposen d'accés a la xarxa, a la nova oficina els interessats rebran tot el suport per tal de formalitzar les sol·licituds. Es donaran hores cada 30 minuts, que és el temps aproximat que es calcula que es triga a fer el tràmit.

Aquesta setmana ha començat el termini per sol·licitar l'IMV, una prestació no contributiva que atorga la Seguretat Social. L'ajut garanteix uns ingressos mínims a persones o famílies i es defineix com un dret subjectiu, de manera que es rebrà sempre que es compleixin els requisits d'accés.

L'atorgament de la prestació dependrà exclusivament del nivell d'ingressos o renda de la persona sol·licitant, i és compatible amb altres ajuts o fins i tot ingressos laborals sempre que no superin el llindar establert. Així doncs, la prestació no es dirigeix només a persones sense ingressos i aturats, sinó també a persones o famílies amb ingressos molt baixos i feines precàries. L'IMV també serà compatible amb altres ajudes socials. La quantitat de la renda garantida serà de 462 a 1.015 euros mensuals.