Degut al cas de racisme del dia 15 de juny d'un grup de Mossos d'Esquadra de l'ARRO contra un jove durant la seva detenció el gener de 2019 al Bages i que el Departament d'Interior ha reconegut que era coneixedor dels fets en el moment l'Ajuntament de Manresa rebutja aquests actes i condemna contra el racisme estructural i per a la seva corresponsabilització de les institucions públiques en la seva erradicació.

L'Ajuntament ha acordat els següents punts:

El rebuig a l'agressió racista de sis agents dels Mossos d'Esquadra el 10 de gener de 2019 a Sant Feliu Sasserra. Reconeixer que existeix un racisme estructural i sistèmic a la societat. Encomanar a la Policia Local de Manresa mesures de prevenció i prohibició de prejudicis en la identificació de persones innocents per descripcions genèriques basades en el color de pell, l'ètnia o característiques físiques, culturals i religioses.

Formar la Policia Local en matèria de racisme i facilitar mecanismes de denúncia a la població víctima d'aquestes actituds racistes i xenòfobes. Establir un protocol davant agressions racistes a la ciutat.