Tal com va avançar Regió7 el 28 de desembre passat, CaixaBank tancarà l'oficina de la plaça Major de Manresa, però hi deixaria en funcionament el caixer automàtic. Serà el 8 de juliol. Simultàniament s'obriran les noves instal·lacions de l'entitat bancària a l'edifici de can Jorba.

Fonts de l'entitat financera han explicat que la propera obertura a l'edifici de can Jorba d'un Centre Business pensat per a microempreses, comerços i autònoms, a la planta baixa, i un Centre d'Empreses per prestar serveis a empreses de la Catalunya Central que facturen més de dos milions d'euros, a la primera planta, més altres modificacions que s'han analitzat donen com a resultat el tancament de l'oficina de la plaça Major, que fa xamfrà amb el carrer Sant Miquel.

L'entitat financera està comunicant a tots els clients de l'oficina el canvi d'oferta.

L'oficina bancària de la plaça Major era la darrera que quedava en funcionament a tot el Centre Històric de Manresa per atendre particulars.

En una instància presentada a l'Ajuntament s'afirmava que «tot el comerç» agrupat en les cinc associacions de botiguers del Centre Històric considera que aquest tancament seria «un greuge afegit» a la situació d'aquest valuós sector de la ciutat.

Des del seu punt de vista no només perjudicaria el comerç sinó també els mateixos veïns, entre els quals hi ha una majoria de gent gran que valora especialment tenir els serveis bàsics a prop.

Afirmaven categòricament que «no estem d'acord amb aquest tancament pels perjudicis que comportarà». I demanava a l'Ajuntament que fes «les gestions que cregui convenients per a la conservació de l'única entitat bancària que queda al Centre Històric, des de l'antic hotel Pere III fins a la Via Sant Ignasi, passant per totes les associacions de comerciants».

No tenen cap dubte que suposaria «un deteriorament del bon funcionament del dia a dia de botigues i veïns».

Pel que fa a l'obertura dels nous serveis financers de can Jorba, les obres van començar després de les festes de Nadal.

El servei de comunicació de l'entitat ha explicat que el fet que can Jorba sigui un edifici patrimonial ha obligat a intervenir-hi amb especial cura.