L'Audiència Nacional va confirmar ahir l'arxiu de la causa oberta contra la marca de joieria Tous en la qual s'investigava si la companyia havia venut joies amb farcit de material no metàl·lic, tot i publicitar-com si fossin íntegrament d'or o plata. Ja al gener el jutge instructor Santiago Pedraz va arxivar la investigació, però aquesta confirmació arriba després que al març una associació d'usuaris i consumidors de joies -Consujoya- recorregués la decisió davant la Sala Penal.

Ja llavors, el jutge, després de prendre declaració en qualitat de investigades a les persones jurídiques Tous ja Applus Laboratories, va arxivar la denúncia de la Fiscalia pels delictes de publicitat enganyosa, estafa continuada, falsedat en document i corrupció en els negocis, al no trobar en els fets indicis d'infracció criminal.

Ara, segons indica la companyia i tal com han confirmat fonts jurídiques a Europa Press, l'Audiència Nacional ha arxivat la causa sobre la qual va resoldre Pedraz descartant que s'hagi comès cap delicte. «La companyia ha manifestat al llarg de tot el procés la seva confiança en la justícia i l'agraïment a el suport i fidelitat dels seus consumidors», afirma Tous en un comunicat.

A més, la marca de joieria apunta que durant aquests mesos en què la causa ha romàs viva, no han fabricat peces amb la tecnologia Electroforming amb nucli no metàl·lic mentre esperen la resolució judicial, tot i que recorden que aquest tipus de tècnica «suposa una part residual» de la seva producció.