El Gremi de Pastissers de Barcelona assegura que els preus de les coques es mantindran, tot i l'increment del cost del pinyó, que arriba als 70 euros el quilo. Destaca que la majoria d'agremiats ha mantingut la quantitat i qualitat del pinyó, que és nacional, de procedències com el Montseny, i ha assumit la reducció del marge de benefici. Així, els pastissers barcelonins calculen que cada coca valdrà entre els 15 i els 35 euros, en funció de la mida i el pes.

«Preveiem un augment d'entre l'1% i el 3%», comenta Lluís Costa, propietari de la pastisseria Vallflorida de Sant Esteve de Palautordera. Enguany proposen una coca de mida i preu més reduïts, per adaptar-se a les revetlles de petit format. Tot i que les varietats de fruita, pinyons i crema tornaran a ser les protagonistes, també destaquen les farcides de trufa, nata, tiramisú o compotes. S'estima que cada família es gastarà entre 15 i 35 euros i que es consolidaran les comandes per Internet i les entregues a domicili que «ja van salvar la Pasqua».

Costa es mostra convençut que els ciutadans es reuniran «amb precaució» i seguint les indicacions de fer-ho en grups menys nombrosos. A més, confia que tot plegat farà que les vendes s'incrementin entre un 1% i un 3% respecte el 2019, el que en xifres suposa que a tot Catalunya es repartiran 1,8 milions de coques. «Volem que els clients vinguin a les pastisseries i que apostin pel nostre producte artesà», comenta.

També recorda que totes les pastisseries han adoptat estrictes mesures de seguretat i higiene.