L'alcalde Valentí Junyent, de Junts per Manresa, ha fet aquest dimarts el discurs de comiat després de 9 anys com a batlle de la ciutat. L'alcalde accidental a partir d'ara serà Marc Aloy (ERC) que dissabte serà investit nou alcalde en un acte al teatre Kursaal.

Junyent, en el seu comiat, ha afirmat que a la ciutat té encara molts reptes al davant. I ha volgut reivindicar la necessitat que Manresa trobi l'encaix en la nova estructura administrativa de Catalunya i que "d'una vegada per totes, es faci efectiu el desplegament de les vegueries perquè la nostra ciutat pugui esdevenir, per llei, el que ja és de fet: la capital de la Catalunya Central".

L'alcalde sortint considera que la ciutat està preparada i "seria un acte de justícia amb els manresans i les manresanes, però també amb la comarca del Bages i la resta del territori".

Junyent ha donat les gràcies a tots els regidors i regidores dels tres mandats en els què ha participat -dos sencers i un any més en vifrtut del pacte amb ERC després de perdre les eleccions municipals per 10 vots-, als càrrecs de confiança i als professionals de l'Ajuntament que l'han acompanyat des del 2011 fins avui.

També, als socis de coalició "amb els quals hem pogut formar un govern estable per governar conjuntament la ciutat des de 2016, i amb qui continuem col·laborant actualment".

Per extensió a totes les forces polítiques d'aquest Ajuntament.

Ha tingut un record personal per tota la seva família "que m'ha fet costat de manera incondicional en tot moment, i molt especialment a la Rosa, que sempre ha trobat la manera d'acompanyar-me per superar qualsevol situació i seguir endavant".