L'alcalde sortint i portaveu del grup municipal de Junts per Manresa, Valentí Junyent, va explicar que «votarem a favor de la investidura d'Aloy perquè així ho vam acordar després del missatge que ens va traslladar la ciutadania a les eleccions i per mantenir el govern de coalició». Fent valoració del camí recorregut, Junyent va apuntar que «han estat anys de treball conjunt, compostos d'acords i discrepàncies, i volem continuar donant a la ciutat l'empenta i la projecció que han de tenir».

Mirant enrere i valorant la trajectòria protagonitzada, Junyent es va manifestar «suficientment satisfet» pels avenços aconseguits. Qui ha estat alcalde durant nou anys, va fer esment que, davant la crisi sanitària viscuda recentment, «hem liderat el consens de totes les forces polítiques del consistori per afrontar i superar, en la mesura que ha estat possible, aquesta situació».

Valentí Junyent també es va referir al compromís personal i del seu grup de govern «amb el país i la defensa dels drets i les llibertats nacionals, tot i la repressió i la incomprensió de l'Estat». Per tot plegat, Junyent va demanar que «es deixi treballar i es confïi en aquest equip de setze regidors, incloent-hi l'alcalde».

Després d'assegurar que «estem convençuts que el Marc serà un bon alcalde», Junyent va voler fer un esment personal per «posar al servei de l'equip de govern el bagatge i l'experiència acumulades durant aquests nou darrers anys». L'alcalde sobiranista va manifestar a Aloy que «li desitgem i li desitjo molta salut i molts encerts».

Després de les intervencions dels representants de Ciudadanos i Fem Manresa, que van ser seguits en silenci per tota la platea i la resta de grups municipals, el discurs de Valentí Junyent va ser rebut amb aplaudiments per molts dels espectadors presents al pati de butaques del teatre Kursaal de la capital bagenca.