Fins a 300 persones repartides en cinc torns van inaugurar dissabte el nou restaurant El Cau de l'Ateneu, que obrirà oficialment portes dijous a la finca de l'Ateneu de les Piques de Manresa. El matrimoni format per Xaro López i Jacint Soler, veïns de Santpedor, ha estat durant nou anys al capdavant del Cau Faluga de Manlleu, un establiment recomanat a la Guia Michelin, i ara inicien una nova aventura empresarial i gastronòmica a la capital del Bages.

«Obrir en aquest moment tan difícil també és una manera de posar fi a tot el que hem viscut», va explicar Soler ahir al migdia, encara amb el bon sabor de boca de la jornada inicial, amenitzada pel reconegut saxofonista Pep Poblet. El Cau de l'Ateneu obrirà de dimarts a dissabte, amb la voluntat d'oferir àpats al llarg del dia, tant en la zona del gastrobar, per gaudir amb una posada en escena una mica més «gamberra», tal com la va definir Soler, i el menjador de 100 m2 «per menjar de manera més reposada».

L'equip que posa en marxa el restaurant és format per vuit persones. La idea dels promotors és oferir un espai -repartit en tres àmbits- que permeti que «la gent estigui còmoda». En total, tenen 70 cadires.