Aquest diumenge, dia 28 de juny, el Projecte Espurna de JOVIAT FPintegrada, ha estat premiat amb el màxim guardó "La Peonza de ORO" que reconeix el projecte com el millor de tots els presentats dins de la branca de Formació Professional.

El projecte Espurna ha estat creat amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria de l'alumnat i impulsat pels docents Josep Farreny, Montserrat Clapers, Antònia Martínez, Gemma Cirera, Lourdes López i Josep Purtí, són l'equip motor, i utilitzen «les noves metodologies per fer projectes disruptius i innovadors».

Fomenten l'esperit emprenedor a través de la Confiança, la Cooperació, la Comunicació i la Creativitat. L'alumnat són de diverses especialitats professionals dels cicles formatius de grau mitjà i és a través de reptes «reals» que proposen empreses col·laboradores, entitats i institucions, han d'aconseguir la millor solució innovadora i que sigui viable. Per fer-ho, utilitzen la metodologia Design Thinking, LeanStarpUp de Pablo Peñalver, Mètode FOCUS de Jordi Puigdellívol, entre altres metodologies àgils.

El jurat ha valorat la inclusivitat, l'equitat, la participació i la tecnologia, i també, la creativitat i les metodologies actives interdisciplinàries. Premiant els projectes educatius que intenten transformar l'educació centrada sempre amb els estudiants.

La XIV gala va ser online, a diferència de totes les anteriors, donada la situació actual. Van participar-hi docents d'arreu del món, com per exemple d'Argentina, Equador, Colòmbia, Espanya i Catalunya. Va ser un èxit total, es va retransmetre en directe pel canal YouTube del grup Espiral, tenint una audiència internacional molt elevada i una aparició en Twitter molt destacada.

Amb aquest concurs, Espiral busca docents inconformistes i innovadors, que posin en pràctica les seves idees i donin visibilitat als projectes, perquè tothom els conegui, per després poder ser compartits per tots els centres educatius del món.