L'Ajuntament de Manresa ha signat amb la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari de l'any 2020.

El pla es desplega a tretze barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, Cots-Guix Pujada Roja, La Sagrada Família, Vic -Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion, Plaça Catalunya, Carretera Santpedor, Comtals i Sant Pau.

El Pla de Desenvolupament Comunitari desplega accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l'any. L'objecte del conveni amb la federació de barris és regular la col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa -que atorga una subvenció de 72.000 euros- per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria de Barris i Acció Comunitària i la mateixa federació.

L'aportació econòmica es considera necessària per donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat. Amb aquest conveni la regidoria de Barris té la voluntat d'impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des dels mateixos barris; promocionar l'associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d'exclusió social, des d'una perspectiva comunitària.