El Rotary Club de Manresa-Bages celebrarà aquest divendres, 3 de juliol, la 31a Festa de Canvi de Junta. Serà una edició especial, marcada sobretot per les mesures de seguretat per la covid-19, en què tindrà lloc el tradicional relleu en la presidència de l'entitat i la renovació de la junta. L'acte, obert a tots els socis i sòcies de l'entitat, se celebrarà a Cal Miliu de Rajadell.

Albert Blancafort, president del Rotary Club de Manresa-Bages durant l'últim any, passarà el relleu a Francesc Selga, que liderarà l'entitat durant els pròxims 12 mesos. Els estatuts del Rotary preveuen el relleu presidencial de manera anual.

El Rotary Club Manresa-Bages forma part de Rotary International, organització implantada arreu del món que promou diferents campanyes humanitàries entre les quals destaca la de la lluita contra la poliomielitis. L'entitat té projectes i accions consolidades i amb un clar compromís amb el territori, com són el Premi Protagonistes del Demà: Doctor Carles Garriga i la Gala i el Premi Simeó Selga.

Enguany ha col·laborat amb diverses iniciatives per contribuir a pal·liar la crisi de la covid-19. En aquest sentit, ha participat tant en el projecte Alimenta Acció x Manresa com en el reconeixement que Fòrum Catalunya Central ha fet als professionals de la salut del territori. També s'ha sumat a la campanya #joemcorono amb una donació de 9.250 euros a l'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que està liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet i que està investigant sobre la malaltia.