Primàries Manresa ha fet públic un comunicat en què posa en dubte «l'oportunitat i el cost de l'acte de la seva investidura» al teatre Kursaal i li demana «valentia política» per canviar el Reglament Orgànic Municipal (ROM).

El ROM regula l'organització i el funcionament dels òrgans municipals, l'articulació dels drets i deures dels membres de la Corporació, així com dels drets d'informació i participació ciutadana dels veïns i entitats del municipi.

Segons Primàries, «si volem un Ajuntament obert a la ciutadania, tot i el nou reglament de participació, sense tocar el moll de l'os (el ROM) ens quedem a mitges».

Demana al govern municipal obrir el Pacte de Reconstrucció arran de la pandèmia a tota la ciutadania de Manresa, teixit associatiu, empresarial i social, «i a aquelles formacions polítiques que no vam aconseguir representació al ple de l'Ajuntament».

La formació recorda que el ple municipal va aprovar «realitzar la sobirania fiscal que, a més, és legal. L'Ajuntament hauria de ser un baluard de la lluita per la independència de Catalunya, i considerem que això en la majoria d'ocasions, no ha estat així».