El programa d'actes inclourà una conferència, una missa, la inauguració oficial de l'Espai Oliba, visites guiades al capvespre -que permetran conèixer el claustre romànic, que a partir del 15 de juliol passarà a anomenar-se Espai Oliba-, un festival de microteatre dins el temple i un cicle de coneixement romànic.

?Diumenge, a les 7 de la tarda, missa solemne amb la presència del bisbe de Vic, Romà Casanova, i concert de la Capella de Música de la Seu.

?15 de juliol, a 2/4 de 8 de la tarda, conferència inaugural «Mil anys d'una represa: Manresa i Oliba» a càrrec de Marc Sureda, doctor en Història de l'Art i conservador del Museu Episcopal de Vic.

? 15 de juliol, a 2/4 de 9 del vespre, inauguració de l'Espai Oliba.

?16, 17, 22, 23 i 24 de juliol, a 2/4 de 8 de la tarda, Vesprades Mil·lenàries, visites guiades per descobrir els orígens romànics de la Seu a l'Espai Oliba i gaudir d'unes vistes privilegiades des de la primera coberta durant el crepuscle vespertí. Cal reservar entrada a gestio@seudemanresa.cat o trucant al 93.872.15.12.

? 3, 4 i 5 de setembre, quart Festival de Microteatre Cop d'Ull amb 4 obres de teatre que permetran descobrir racons del temple. Tots els guions estaran escrits expressament per a aquesta edició del festival i versaran sobre la redotació. Els artistes que hi participaran són de la comarca del Bages. Les entrades es posaran a la venda properament a través del web del Kursaal.

?9 d'octubre, cicle de coneixement romànic, «Manresa i el seu comtat. De l'arribada del poder carolingi a la dotalia de l'any 1020», a càrrec de l'historiador Xavier Costa.

?23 d'octubre, cicle de coneixement romànic, «La Manresa romànica», a càrrec de la doctora Anna Orriols.

?30 d'octubre, cicle de coneixement romànic, «La canònica de Manresa a l'edat mitjana», a càrrec de l'historiador Josep Maria Masnou.