L'Ajuntament de Manresa va posar en marxa el juny de l'any passat un Punt d'Assessorament d'Eficiència Energètica (PAE), amb un equip de cinc persones, per combatre la situació de pobresa energètica, garantir els drets que preveu la legislació vigent pel que fa a l'accés als subministraments bàsics i millorar l'eficiència de les llars de la ciutat. L'oficina d'eficiència energètica es va tancar físicament el desembre del 2019.

El tancament del servei ha emergit ara perquè a la mateixa adreça, Muralla del Carme número 5, l'Ajuntament ha obert un viver de negocis d'artesania.

El govern municipal ha explicat que el servei es va posar en marxa en el marc d'un projecte pilot vinculat a la contractació de cinc Plans d'Ocupació, que tenien una durada de sis mesos.

Passada l'experiència de sis mesos, es va decidir dividir el servei que s'oferia entre les regidories de Ciutat Verda i d'Acció i Inclusió Social,«amb l'objectiu de millorar el seu rendiment».

Segons ha explicat l'Ajuntament, des de Serveis Socials s'atenen les situacions de pobresa energètica i d'accés als subministraments bàsics, mentre que des de Ciutat Verda «s'atendran, ben aviat, les persones que tinguin consultes vinculades a l'eficiència energètica de les llars».

I afegeix que «aquest servei a l'àrea de Ciutat Verda s'havia d'estrenar just abans de l'esclat de la covid-19, donant continuïtat al PAE, però la pandèmia va frenar la seva posada en marxa, prevista per als propers mesos».

Un altre dels objectius del servei era promoure la inserció laboral, mitjançant plans d'ocupació del programa foment de barris.