Amb la voluntat de pregar pels difunts per la covid en temps de pandèmia i donar consol als seus familiars, el Bisbat de Vic ha convocat la celebració de funerals a la diòcesi, entre els quals un a la Seu de Manresa, el dia 27 de juliol, a les 7 de la tarda. L'endemà, 28 de juliol, a la mateixa hora, també se'n farà un a la parròquia de Santa Maria d'Igualada.

Abans, en tindrà lloc un a nivell de tota la diòcesi. Se celebrarà el proper divendres 24 de juliol a la Catedral de Sant Pere de Vic, a les 7 de la tarda, en una missa presidida pel bisbe Romà Casanova i Casanova, acompanyat de preveres, i la presència de familiars.

L'accés a la missa funeral és obert a tothom i no cal registre previ, però s'hauran de complir totes les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats, entre les quals destaquen l'ús obligatori de la mascareta, la distància interpersonal i la desinfecció de mans abans i després de l'ofici.

La celebració podrà seguir-se de manera telemàtica pel canal de Youtube del Bisbat de Vic i a través del Canal Taronja Osona Moianès, que farà la retransmissió de l'acte en directe per televisió.

Igualment, com avançàvem, també se celebrarà una missa funeral pels difunts del temps de pandèmia presidida pel bisbe Romà a la basílica de Santa Maria de Manresa -la Seu-, el dilluns 27 de juliol, a les 7 de la tarda, i a la parròquia de Santa Maria d'Igualada, el dimarts 28 de juliol, a la mateixa hora.

Per fer sentir la proximitat, a cada parròquia del Bisbat se celebrarà, també, una missa per tots els difunts, a més de les misses que cada família hagi pogut demanar pel seu difunt.

El bisbe Romà ha fet notar que "la ferida que produeix al nostre cor la mort d'una persona estimada és sempre molt forta, tingui l'edat que tingui. Vosaltres esteu ara vivint aquest dolor. I jo voldria, en nom de tota l'Església de Vic, de tots els qui creiem en Jesús, ser ben al costat vostre, per dir-vos que, enmig del dolor, val la pena viure també la crida a l'esperanc?a que ens ve de la nostra fe. Déu és aqui?, acompanyant-vos, donant-vos la mà en aquest moment. Jesús ha vingut perquè tinguem vida abundant i eterna".