L'Ajuntament de Manresa ha presentat aquest divendres al matí el nou Consell d'Acció i Inclusió Social, en un acte amb la participació de les entitats del tercer sector de la ciutat. Es tracta d'una nova eina que unifica diferents espais de treball col·laboratiu de l'administració sota un mateix paraigua, amb l'objectiu d'esdevenir un espai de participació amb més transferència d'informació sobre àrees que comparteixen elements.

L'acte ha tingut lloc al centre Ocupacional L'Art de Viure d'Ampans i ha estat presidit per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia. Ha comptat amb la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina -que ha presentat el document- i amb més d'una trentena de representants d'entitats, institucions i organitzacions socials, fundacions, associacions veïnals i institucions sanitàries i sociosanitàries, que hi han fet també les seves aportacions.

El nou Consell d'Acció i Inclusió Social ha estat molt ben rebut pels assistents, que precisament han valorat positivament la millora de la coordinació i la col·laboració amb tots els agents que conjuntament amb l'administració treballen en l'àmbit social, han recalcat fonts del consistori.

Com ha explicat l'alcalde en la presentació, es crea un nou espai de participació, de cooperació públic-privada i d'acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat que treballen per construir una Manresa "més inclusiva i amb major qualitat de vida per a totes les persones". L'alcalde ha aprofitat per agrair la tasca "a primera línia" de les entitats socials durant la pandèmia de la Covid-19, i els ha agraït aquesta feina.

Al seu torn, la regidora Homs ha explicat que, fins ara, hi havia diversos serveis: el Consell de Serveis Socials; la Xarxa d'Inclusió Social i diverses comissions, com la de persones amb discapacitat; la Taula del Tercer Sector per les Emergències Socials; la Taula de la Pobresa Energètica, o la Comissió Tècnica de Serveis Socials. A partir d'ara, tot queda aglutinat en el nou Consell d'Acció i Inclusió Social. Un sol organisme, "ampli, divers i ben estructurat".