El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar, amb el vot en contra de Ciutadans, un conveni de col·laboració amb l'Agència Tributària de Catalunya que facilita localitzar i embargar morosos amb propietats fora de la ciutat.

Però el que semblava un pas administratiu va derivar en un debat polític amb múltiples punts de vista.

El primer a aixecar la llebre va ser el president del grup de Ciutadans, Andrés Rojo, que va afirmar que era una decisió «més partidista que d'eficiència».

Rojo va expressar la seva sorpresa perquè se signés un acord com aquest amb l'Agència Tributària de Catalunya, quan la Diputació de Barcelona té molta més experiència en aquesta matèria. Experiència acreditada per una llarga trajectòria i molts més convenis signats d'aquests tipus amb ajuntaments.

Rojo va arribar a dir que tenia dubtes sobre la forma com la Generalitat podia fer servir les dades que se li cedissin.

El regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, va ironitzar sobre els dubtes de Ciutadans donats els casos d'espionatge ben coneguts instats pel govern central, el darrer el del programari instal·lat en telèfons mòbils de polítics catalans com el president del Parlament, Roger Torrent.

Acte seguit, Trapé va reblar el clau assegurant que l'acord amb l'Agència Tributària de Catalunya era «una mesura de sobirania».

Però el regidor d'Hisenda, Valentí Junyent, no es va moure del fet que l'acord suposava «una millora de l'eficàcia de la recaptació» que facilitava la realització d'accions executives «fora de l'àmbit de Manresa». Junyent va afegir que també era una mesura de justícia, perquè el que s'intenta és evitar al màxim que hi hagi qui s'escapi de fer front a les seves obligacions fiscals.

Va ser l'Agència Tributària de Catalunya qui va proposar a l'Ajuntament la subscripció del conveni en matèria tributària que es va aprovar en el ple municipal celebrat dimarts.