La Diputació de Barcelona i el BBVA van signar un crèdit amb l'Ajuntament de Manresa per més de 7,2 milions d'euros. D'aquests, 329.507 euros estan subvencionats per la corporació barcelonina.

Cal recordar que l'any passat es va firmar l'acord entre la Diputació de Barcelona i BBVA que permet impulsar el Programa de Crèdit Local en el període 2019-2020, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat.

Aquest programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions.

Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

Els diners es poden destinar a reduir costos financers de préstecs per a noves inversions, acollir-se a préstecs a llarg termini, millorar la tresoreria, i préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

Després d'anys sense tenir accés al crèdit, l'Ajuntament està demanant préstecs de més de 7 milions d'euros cada any.