L'Ajuntament de Vilanova del Camí va aprovar una moció dilluns en la qual s'acordava instar la Fiscalia a investigar les circumstàncies en què va succeir el brot de la pandèmia de la covid a la residència privada per a persones grans del municipi. Durant el confinament, va ser un dels centres més afectats pel virus.

La voluntat del consistori és aclarir els fets i que es dirimeixi si la gestió durant la crisi sanitària va correspondre a les necessitats del moment, tenint en compte que l'afectació que es va produir no va ser un fet aïllat a la residència de Vilanova, sinó que la situació es va repetir en molts altres equipaments sociosanitaris de l'Estat.

Segons el comunicat de l'equip de govern, la moció posa èmfasi en la necessitat que totes les administracions portin a terme les accions necessàries perquè aquestes situacions s'aclareixin, no pressuposant-ne responsabilitats, però tampoc defugint que n'hi hagi hagut. L'equip de govern considera que aquest és un deure davant de la ciutadania en general i, especialment, davant dels familiars de les persones que han tingut un trist desenllaç.

Des de l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, van treballar per tal que la moció pogués obtenir el més ampli suport entre les forces polítiques representades al ple de l'Ajuntament. En aquest sentit, van tenir els vots favorables de tots els grups, llevat de Vilanova 365, que es va abstenir.