El Servei Català de la Salut ha detectat un brot familiar de tres casos de coronavirus a Bagà. Aquestes persones romanen en confinament domiciliari per fer la quarantena. Es tracta del cas del qual va informar aquest diari dijous i que ahir se'n va tenir una mica més d'informació.

Fonts del Servei Català de la Salut han indicat que «no s'han identificat més contactes estrets atès que els contactes familiars ja estaven fent quarantena quan van iniciar els símptomes».

D'ençà que la primera persona de la família esmentada es va trobar malament i es va detectar que tenia coronavirus, es van activar els mecanismes previstos. Es van

«identificar als seus contactes estrets domiciliaris i socials i se'n fa un seguiment exhaustiu per part de l'Equip d'Atenció Primària en coordinació amb l'Equip de Salut Pública des de la setmana passada».

A més, «tot i que no s'han identificat contactes estrets en l'entorn laboral, el Servei de Prevenció de l'empresa [on treballa la primera persona afectada] ha realitzat PCR a tots els treballadors i són tots negatius».

Les mateixes fonts van recordar que, «en tot moment, els contactes estrets, independentment del resultat de la PCR , han de continuar fent la quarantena». Pel que fa als «contactes no estrets, no han de fer quarantena. Quan un contacte estret passa a ser cas, s'inicia novament el seguiment esmentat».

El Servei Català de la Salut no va especificar quantes proves PCR s'han realitzat arran d'aquest cas ni quin ha estat el nombre de contactes estrets i no estrets.