L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, i el director de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Albert Civit, van signar ahir l'escriptura de compravenda de la parcel·la del Parc Tecnològic del Bages on està ubicat l'edifici Impuls.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Manresa va fer efectiva l'opció de compra del dret de superfície, formalitzat l'any 2010, d'aquesta parcel·la de 1.675 m2 de sòl i 3.700 m2 de sostre, per un import de 1.247.023,58 euros (1.030.598 euros més IVA).

En aquesta parcel·la hi ha ubicat l'edifici Impuls, que juntament amb el Centre Tecnològic de Manresa (CTM), actual Eurecat, formen a hores d'ara el Parc Tecnològic del Bages.

L'Ajuntament ha explicat en una nota de premsa que el juny del 2010 l'Ajuntament i l'Incasòl van signar un conveni pel qual el consistori acceptava el dret de superfície sobre el sòl i subsòl d'aquesta parcel·la, propietat de l'Incasòl.

L'acord establia que el termini de vigència del dret de superfície seria de 50 anys, al final dels quals (el 2060) totes les edificacions que s'hi haguessin construït passarien a ser propietat de l'Incasòl.

L'acord de compravenda signat ahir cancel·la el dret de superfície, del qual fins al 2060 quedava pendent fer efectiu el pagament d'uns 1,6 milions d'euros, més l'IVA cor-responent.

Cal tenir en compte, a més, que l'Ajuntament de Manresa va construir a la parcel·la l'edifici Impuls, amb un cost total de 3,8 milions.

Amb l'acord signat ahir, l'Ajuntament obté la propietat de la parcel·la per un import total d'1,2 milions, deixarà de pagar el dret de superfície en anualitats fins a l'any 2060 i mantindrà la propietat de l'edifici més enllà d'aquesta data.

L'Ajuntament pagarà aquest any 2020 500.000 euros i abans del 30 de juny del 2021 la resta.

Segons la nota de premsa, els ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós, en el marc del Consorci de l'Agulla, ja han aprovat la modificació del pla urbanístic que ha de permetre desencallar la resta del Parc Tecnològic «perquè s'hi puguin instal·lar altres empreses d'alt valor afegit».