L'Agrupació Cultural del Bages va celebrar dissabte l'assemblea anual. Ho ha fet més tard del previst per la pandèmia. El fins ara president, Pere Vila, que ha estat vuit anys al capdavant de l'entitat, ha deixat el càrrec a mans de Núria Soler, que serà la primera dona de presidir l'entitat centenària.

L'Agrupació Cultural del Bages és una associació sense ànim de lucre molt arrelada que té per objectius el foment de la cultura i de les celebracions tradicionals a la comarca del Bages. La seva tasca gira entorn de l'estudi, la conservació i la pràctica de la sardana i també la recopilació, conservació i divulgació dels balls tradicionals de Catalunya. També, el foment de les arts, les lletres, la música i la cultura en general, especialment d'arrel tradicional.

L'agrupació s'organitza en vuit seccions. Una d'elles, l'Esbart Manresà, va rebre la Creu de Sant Jordi el 2009, el Premi Sardana a la continuïtat i la Medalla de la Vila de Perpinyà el mateix any, i la Medalla d'Or de la Ciutat de Manresa al mèrit cultural el 2011. Pel que fa al Grup Cultural, és el responsable de la visita del carter reial i de la cavalcada de Reis, i de la trobada de cantaires d'havaneres, entre d'altres.