L'Ajuntament de Manresa ha estat reconegut pel Consorci d'Administració Oberta de Catalunya com un dels capdavanters en la implantació de l'administració digital, en la cinquena edició dels guardons Reconeixements Administració Oberta, uns premis que valoren l'ús dels serveis d'administració electrònica en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. En aquesta ocasió, ha quedat en segona posició en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants. L'any passat va ser quart.

Els guardons es reparteixen en set categories d'acord amb el nombre d'habitants i s'atorguen basant-se en una metodologia pròpia de l'AOC, que analitza més de 30 indicadors objectivables.

Segons el govern municipal, la bona puntuació obtinguda és el resultat de l'esforç dels serveis municipals perquè s'ha aconseguit que la major part de la gestió administrativa sigui en suport electrònic, sense firmes manuals ni papers. Des de la seva entrada fins a la notificació. Aquesta manera de treballar permet que la gestió administrativa no es paralitzi, independentment de la ubicació física de les persones.