El Síndic va recomanar a l'Ajuntament de Manresa que reservés places d'aparcament públiques per als vehicles de titulars d'una targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat a les zones d'interès del nucli urbà, que poguessin coexistir amb les zones blaves i amb les places reservades d'ús particular. També que comprovés si l'accés a les places de zona blava en què han quedat incloses les nou places que abans tenien la condició de reservades és compatible amb la finalitat de facilitar la circulació, l'autonomia personal i la integració social i professional de les persones que tenen mobilitat reduïda Una altra recomanació és que valorés la possibilitat de senyalitzar algunes de les places reconvertides a places de zona blava com a places reservades d'ús general, a disposició de qualsevol dels titulars de la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat en la zona del centre de la ciutat, o qualsevol altra alternativa vàlida. L'Ajuntament va acceptar tots els suggeriments del Síndic.

Atès que quan la persona interessada es va posar en contacte amb el Síndic l'Ajuntament encara estava dins de termini per respondre a la instància presentada, el Síndic va demanar que en la mesura que fos possible es donés resposta a aquesta persona i s'informés de les actuacions dutes a terme en relació amb la seva queixa.

L'Ajuntament va informar que la Policia

Local instrueix actes de presumpta infracció pel fet de portar gossos deslligats i/o sense morrió a la via pública i també per la defecació i micció fora dels llocs habilitats. Si escau, amb aquestes actes s'incoa el procediment sancionador corresponent. Així, s'ha informat que entre el gener i el juliol de 2019 es van obrir setanta expedients sancionadors relacionats amb aquesta matèria.

El Síndic va demanar a l'Ajuntament que donés resposta a la persona interessada i que informés de les actuacions dutes a terme en relació amb la seva queixa. L'Ajuntament va informar que la Policia

Local duu a terme controls sobre el

trànsit i que quan s'ha comprovat un ús

indegut d'aquests vehicles s'ha emès la

denúncia corresponent. Tant aviat es

disposi d'una regulació més concreta i

que no plantegi dubtes en l'aplicació, es

faran campanyes específiques sobre

aquesta matèria, va assegurar.

Les demandes veïnals a l'Ajuntament eren que es desmuntés el camp de futbol i es millorés la canalització d'aigües perquè no afecti cap habitatge; que es retiressin els focus que estan orientats cap a les façanes i se n'instal·lessin uns de més adients, i que s'adoptin les mesures de

seguretat necessàries perquè no caiguin objectes als habitatges. En conseqüència, el Síndic va demanar a l'Ajuntament que informés sobre les actuacions que havia dut a terme o que tenia previstes per corregir aquesta situació. L'Ajuntament va informar de les mesures que havia emprès per complir totes les demandes veïnals. Així, es va retirar el camp de futbol i alguns dels focus, i d'altres es van reduir i reorientar. A banda, es va assegurar que estava previst fer un registre de la contaminació lumínica del recinte exterior del camp de futbol i fer un estudi per canalitzar millor les aigües pluvials residuals que inunden els habitatges pròxims de manera puntual i extraordinària.

Els infants amb necessitats educatives específiques tenen dret a participar als casals o colònies de vacances, si convé amb suports suplementaris per atendre adequadament aquestes necessitats. Per tant, el Síndic va demanar a l'Ajuntament que l'informés de les mesures que s'introduirien en el nou Pla local de discapacitats que s'estava elaborant a Manresa per oferir oferta pública i fomentar oferta privada d'activitats de lleure inclusives que atenguin adequadament els infants

amb necessitats especials. En relació amb aquest pla, l'Ajuntament va informar que durant els mesos de febrer i març de 2019

es va aprovar el diagnòstic i les línies estratègiques que haurà de tenir el nou pla, però que no estava previst que s'aprovi abans d'acabar l'actual mandat, i per tant fins que no comenci el proper no es podrà certificar una data.

El Síndic de Greuges va demanar a l'Ajuntament que continués proporcionant el suport necessari a la família promotora de la queixa per normalitzar tan aviat com fos possible la seva situació residencial, a fi que els infants afectats tinguessin garantides unes condicions materials de vida adequades per al seu desenvolupament.

Posteriorment, l'Ajuntament va exposar que la família encara no havia estat desnonada de l'habitatge on resideix, que s'estava treballant per regularitzar la seva situació residencial i que, un cop resolt un problema que presentava l'habitatge, no s'havien apreciat en les visites al domicili altres deficiències estructurals.